Optikergalleriet i Fakse hjælper dig af med tørre øjne

Hvis du tit oplever at have tørre og irriteret øjne, kan det skyldes basale ting fra din hverdag. Helt almindelige ting, som man nødvendigvis ikke lægger mærke til. Symptomer er, at øjnene sviger og de har følelses som en brændende fornemmelse. Derudover, kan øjnene godt blive røde og ømme. Man kan også risikere at ens syn bliver sløret, og at ens øjne kan begynde at klø.

 

Hverdagens fjender

Sidder du meget ved computeren på arbejdet, eller ser du meget fjernsyn i løbet af en dag? Begge dele kan være med til at forårsage tørre øjne. Vi glemmer nemlig noget så simpelt, som at blinke. Når vi glemmer at blinke, bliver tårelaget ikke fornyet, og det tørrer dermed langsomt ud. Derudover, er dårligt indeklima også en stor fjende, og gør også dine øjne tørre.
Blæsevejr kan også fremme symptomerne, samt mangel på Omega 3-fedtsyrer. Ting som hormonelle forandringer, allergi og kontaktlinser som ikke passer, kan også forårsage tørre øjne.

Sådan undgår du tørre øjne

Årsagerne til tørre øjne er ganske almindelige ting, som vi tit støder på i hverdagen, men heldigvis i de fleste tilfælde kureres med til tilvænning.
Det kan det selvfølgelig være en udfordring, hvis du arbejder et sted, hvor det kræver at du sidde meget foran computer, og hvor indeklimaet ikke er i top. Dog skal du huske at holde nogle skærmpauser, som man også kan supplere med noget øjengymnastik, hvor du blinker mange gange, kigger fra side til side og holder øjnene lukket i et lille stykke tid. Omega 3-fedtsyre kan du få gennem fisk, nødder, frø og kosttilskud. Derudover, kan du også få af lægen nogle øjendråber, som fugtiggør dine øjne.

Du er altid velkommen hos Optikgalleriet i Fakse, her står vi klar til at hjælpe dig og dine tørre øjne.